Klik Jer

Sunday, November 10, 2013

++Khasiat Garam++







Kita disogok dgn fakta palsu.
"Ambik garam lebih boleh kena penyakit darah tinggi... ni protokol yahudi."

Kembali kpd cara hidup Nabi SAW... Sblm mkn Nabi SAW letak secubit garam di lidah utk elak santau dan tapis makanan yg akan di makan ...

Sampai di tempat baru...Nabi SAW ambil garam dahulu utk sesuaikan hormon tubuh di tempat baru...
Utk ubat penyakit rohani, air perlu di campur garam terutama untuk ubati sihir dan santau ...kenapa?

ALLAH cipta garam adalah sebagai penarik toksid/asid/racun dlm darah atau tubuh dan juga penarik unsur2 negatif (pengamalan Darus syifa' utk bersih rumah atau pagar rumah perlu tabur garam di sekeliling rumah. Garam juga unsur yg boleh imbangkan balik sistem tubuh kita ...ini sunnah Nabi SAW...

Tp garam boleh jd rosak apabila dimasak atau bertindak balas dgn suhu tinggi/panas. Maksudnya kalau hendak masak, guna garam bukit dan jangan bubuh garam semasa makanan gelegak atas dapur. Tutup api dan biar suhu turun dahulu baru letak garam. Kita panggil "bubuh garam atas darat" mcm orang Arab lakukan. Letak garam semasa hendak makan.

Mengapa? Garam mengandungi sodium dan potassium. Tubuh perlu potassium lebih. Kalau panas, garam hanya tinggal sodium. Potassium akan rosak dlm suhu panas. Oleh kerana tu boleh terkena darah tinggi.

اللَّهُـمّ صَــــــلٌ علَےَ مُحمَّــــــــدْ و علَےَ آل مُحمَّــــــــدْ

Semoga bermanfaat dan sila SHARE dan sampaikan ilmu.. jazakallah.. 

sumber dari tuan punya FB 
Banyak lagi info Disini atau disini dan disini pun ada 

No comments:

Post a Comment

Cer Komen sikit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penaja Utama

Terima Kasih Kerana Mengunjungi Dapur Ola