Ups.. Ni bukan kat Bandung la... Kat Paris.. Alamak, tersalah upload la plak.. kekekekekeke
Penggolek..(ape ntah name dia..hahahaha) Klau tak de pakai jer botol kicap lame..
roti (ape brand pon tak pe...) janji rock..
Serbuk roti ( Bungkusan asal dalam plastik, nak bagi cantik buh dalam balang..)
Telor ( klu ini pon tak kenal.. bebiji kang mata tu..kikiki)
Sosej..Gune sosej ape pon boleh.. janji ada logo halal yer...
Akak pkai yg ada cheese coz akk ni suke sangat makan cheeeezeeeeeee...
Orait..... Jom kita tgk macam mana nak buat....
Rebus sekejap sosej tu. Nak celur pon boleh gak...
Tapi akk rebus sampi dia mendidih dalam 1 minit mcam tu je...
Tos kan dan biarkan sejuk.
Lenyekkan Roti sampai macam sehelai kain.
Kalau nak cantik buang yang tepi2 dia tu, tapi akk ni kan tak nak membazir...
si akk lenyek jer sekali... membazir tu kan kawan syaitan.. tak baik..!!
Asingkan putih telur dengan kuning telur.
Ini kuning telur
Balut sosej dengan menggunakan roti yang sudah dienyek tadi dengan ketat.
Sapukan hujung roti dengan kuning telur ( bertindak sebagai gam)
Jangan ambil gam anak plak... hehehehhee
Celurkan kedalam putih telur dan golekkan di atas serbuk roti yang ditabur di atas pinggan.
Kalau nak serbuk roti dia tebal rendam sekali lagi dalam putih telur pastu golek sekali lagi diatas serbuk roti.
Jadi lah macam gambar ni....
Kemudian, panaskan minyak, api sederhana kecil yer...
Kalau panas sangat nanti hitam serbuk roti tu..
Siap di goreng, boleh potong macam akk buat ni.. tak nak pon tak pe...
Nampak sedap kan... memang sedap pon... Sosej ni beso, makan 2 pon dah kenyang.
Makan dengan sos dan mayonis...
++Selamat Mencuba++
No comments:
Post a Comment
Cer Komen sikit...